Suszona wieprzowina.
Robiłem pierwszy raz i wyszło całkiem dobre. Jednak następnym razem muszę dać mniej sosu teriyaki, ponieważ wyszło za słodkie jak dla mnie. I więcej chili.
Sos sojowy, sos teriyaki, pieprz czarny, czonnek granulowany, płatki chili.
@Pol616 wieprzka to bym się bał choróbsk
@Acrivec Mięso z pewnego źródła, więc nie obawiam się.
@Pol616 ci co kupowali galaretę na rynku swojską tez byli pewni xD
@Czemu Kupowałem w duzej lokalnej ubojni/masarni, więc mięso mają badane. Choć wiadomo, wszystko jest możliwe.
@Pol616 dawales saletre, albo sol peklujaca? Maja bardzo ladny kolor.
@Mielonkazdzika Nic takiego nie dodawałem. W rzeczywistości są ciemniejsze. Tylko sos sojowy i teriyaki.
@Pol616 i super. Poczytaj jak zabezpieczyć przed pleśnią, bo ja robiłem raz i większość poszła w kibel bo był grzyb.
@goroncy_kartofel Dzięki za podpowiedź. Ale z drugiej strony nie oszukujmy się, długo nie poleży
@Pol616 Tego Ci życzę. Ja szykowałem sobie na dłuższy wyjazd i cały misterny plan w pizdó
@Pol616 czy ja dobrze kojarzę, że nie wolno surowej wieprzowiny wsuwać? To chyba niezależnie od źródła jej pochodzenia może zawierać jakieś groźne pasożyty czy coś.
@emdet Oczywiście, że jest ryzyko spożywania surowego mięsa (np. tatar).
Ja używałem suszarki do grzybów, suszyło się to w sumie 6 godzin. Po trzech godzinach suszenia zamieniłem tacki miejscami, temperatura była wysoka, bo aż mnie parzyły jak je trzymałem w dłoni. Więc nie obawiam się problemów.
@Pol616 tatar się robi z wołowiny. Ale tak jak mówię, nie znam się, coś mi się tylko po głowie kołata że wieprzowiny na surowo sie nie je.
Zaloguj się aby komentować