Ale własnie dzis zaczal sie ostatni miesiac w tej branży, juz niedlugo i bede se klikał w kąkuter i jezdzil po hotelach wkurwiajac kelnerow, recepcjonistow i dyrektorow obiektow moimi wyjebanymi w kosmos oczekiwaniami. Uczylem sie tego przeciez od najlepszych XD miłego dnia Tomki i Tomkinie, pamietajcie bedac w restauracji zeby byc milym dla kelnera, nie musicie dawac tipow, tak jak kelner nie musi wam pluc do dań XD
PIwko jebniete i SE idę spać
@SuperSzturmowiec śpij slodko Szturmoweczku
@Cybulion szybciej kurwa ile mam czekać na to danie.
@Cybulion co sądzisz o napiwkach w ogóle?
@Opornik to zależy, sa miejsca gdzie odgornie masz +10% narzucone i uwazam to za nie fajne. Mysle ze wykwalifikowanych pracownikow trzeba dobrze oplacac - a nie stawiac na to ze ich wiedza i umiejetnosci przekuja sie w napiwki. Ale czasem kelner serio stanie na uszach i zalatwi wszystko - czyli ponad standard - wtedy powinno sie sypać. Sam nie narzekam, z ostatniego tygodnia pracy na sali mialem z 95% rachunkow napiwki, a patrzac pryzmatem goscia - musialem sie nastarac. Jak widze kelnera ktory ma bol o podanie czegokolwiek to mam bol otwierac portfel.
Wracajac do pierwszego, wielu restauratorow daje kelnerom najniższa i podczas zatrudniania obiecuja ze tu sa taaakie napiwki...
@JakTamCoTam byś sie zdziwił, po takim tekscie mialbys wymieniane talerze pod nosem bez zachowania standardu. XD
@Cybulion taki żarcik, ludzi tak nie traktuje ofc, zawsze dziękuję ładnie
Zaloguj się aby komentować