Mąka caputo to mąka caputo, nigdy nie zawodzi :)
#pizza #kuchnia
![e5ae80c2-308e-4418-95fe-b56915b59b85](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/7bb27054730e2ef7706e06353a35d50d.jpg)
![70b0db36-4572-42f4-929d-6256d4d973a9](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/1fb457f073768227a1d2bb1b5eaca2a1.jpg)
@fortix pizzy z krewetkami to jeszcze nie widziałem
@Quake z 12 lat temu takie wycinałem w Chorwacji na wakacjach
@fortix Ricotta łagodna w smaku, więc zależy czy krewetki dobrze doprawione. Niemniej pięknie wygląda. Jaki piec?
Przerobiona optima napoli, wymieniłem górną grzałkę, przewody, dodałem izolacji
ja na śniadanie i kolacje żymła z kyjzom i pieczarkami zapiekana w piekarniku
@fortix Jakie proporcje na ciasto? Tak chcę zgapić i się z tym nie kryję
Ja robię tak, że dzień przed przygotowuje tzw. poolish, po ok.12h robię ciasto, kulki teraz też nawet dzień przed i chowam do lodówki, wyjmuję jakoś min. 3h przed robieniem pizzy. Robię z tego przepisu:
https://mypizzacorner.com/pizza-dough/easy-poolish-pizza-dough-recipe-neapolitan-poolish-pizza/
Tam są składniki na 4 kulki, jak robię 6 to mnożę wszystko raz 1,5 i tyle.
Zaloguj się aby komentować