Dziś leniwie kawa w południe, bo wczoraj do późna juniora uczyłem grać w karty. Dziś też przejściówka do kartuszy dokonała żywota po 7 latach i musiałem wygrzebać starą niezawodną szwedzką triangę ktorą kupiłem 25 lat temu w demobilu, ciężka jak cholera bo z nierdzewki nie aluminium ale nigdy mnie nie zawiodla, tylko denaturat już robią nie ten, bo kopci jak głupi.
A no i dla @vredo na ostatnim zdjęciu lada.
#nivaznegdziedroga
#porannakawa
9529ff79-af3b-479a-817e-72bc553db404
5c906132-9625-4b97-96b1-760d238d6f92
7cc61ac7-47f5-47b8-9571-937cf6e3b875
d4806e06-f9ad-4162-ba27-e53effc38a27
yoowki

@Cybulion kiedyś tak nie kopcił, a pamiętam, że ten bezbarwny lubił kopcić, podejrzewam że to ten środek którym jest skazany, żeby miał gorzki smak.

Cybulion

@yoowki w sumie to ciekawe bo alkohol powinien bezdymnie sie spalać. Polecilbym zmiane dykty na spirol ale... XD szkoda spirolu

yoowki

@Cybulion właśnie, jakiś czas temu weszło prawo że alkohol musi być skażony jakimś syfem co jest obrzydliwy w smaku, dodają ten szajs do wszystkiego, nawet izopropanol niby czysty a też kopci, próbowałem też biopaliwo do kominków i to samo, A no na spirol to szkoda kasy i lepiej wypić niż przepalić,

Cybulion

@yoowki a jakby 95 zalac?

yoowki

@Cybulion Bena żeby się dobrze wypalać potrzebuje odpowiedniej temperatury i ciśnienia dlatego nawet niegdyś popularne breżniewki najpierw były rozpalane alko a dopiero potem wchodziła bena, a w triandze jest zwykły palnik spirytusowy tak zwany hobo stove. Jak już się alko zacznie w nim gotować to robi takie pyk i pali się tylko przez otworki na skraju palnika.

Zaloguj się aby komentować