#wedzenie #gotujzhejto
@UmytaPacha Proszę
@wyborny mniom
@UmytaPacha To jest boczek do smażenia, czyli do burgerków, jajówy czy sauté jak czipsy.
@wyborny zawołaj jak przekroisz, chętnie bym zobaczył, jak wygląda w środku
@wyborny czym się różni taki boczek od boczku do grochówy?
@UmytaPacha ten boczek można zjeść bez grochówy natomiast ten do grochówy można zjeść bez grochówy. Każdy boczek jest dobry ¯\_(ツ)_/¯
@UmytaPacha Ten boczek można smażyć bezpiecznie, boczek peklowany już nie powinien być podawany obróbce powyżej 120 st. C.
@zjadacz_cebuli
@wyborny dobrze wiedzieć
@wyborny ja nie mówię o obróbce cieplnej tylko o szamaniu boczku
@wyborny Sama sól NaCl nie wchodzi zbyt głęboko w mięso, tłuszcz w ogóle nie przewodzi soli, ja nie chcę być złym prorokiem, ale na zewnątrz jest zapeklowane a wewnątrz nie.
@s_____ Tu nie ma peklowania tylko samo solenie. Używam nakłuwacza do mięsa tak, że sól wchodzi też w głąb. Przy czym to jest do zużycia od razu albo mrożenia.
@wyborny No i super, widzę że ogarniasz temat.
Zaloguj się aby komentować