Mam taki dylemat.
Zamówiłem se kuchenkę gazową do domku na działce. Ma być używana wewnątrz.
Właśnie przyszła, oglądam, i trochę się przeraziłem, powiedzcie czy słusznie.
Wykonanie jest tandetne, ale trudno - droga nie była - byle była bezpieczna.
Natomiast rurki pod spodem wyglądają dziwnie.
Jak wiadomo kuchenki gazowe mają pod spodem specjalny wlot powietrza, to co zapalamy na palniku to mieszanka propanowo-powietrzna.
Tylko że wloty powietrza w nowej kuchence są.... poziomo, w dodatku bardzo prymitywnie osłonięte.
Boję się że część gazu będzie szła do góry, zbierała się pod kopułą i któregoś dnia może pierdolnąć.
Niby są tam w rurce dysze, które pewnie pchają ten gaz pod ciśnieniem dalej, ale wygląda to mega prymitywnie i niebezpiecznie, w dodatku ma luzy.
Żeby było śmieszniej, w instrukcji pisze że może być używana tylko na dworze, na stronie nie ma o tym ani słowa .
Czy moje obawy są słuszne?
Wrzucam zdjęcia, dla porównania foto jak taki otwór do robienia mieszanki wygląda w starej, pamiętającej PRL kuchence. (nowa chińska to ta złota)
#technika #gotowanie #gaz #technologia #chinskiegowno
![781c576f-9b99-4010-b7d7-b0209a818eae](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/be8a53b44f23d3aa1cd20068668b388c.jpg)
![1792b3c5-b1c4-4305-a76d-4264a4b48362](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/6daaade686e6df676a32d38086c80874.jpg)