#nwo #jedzenie #pieniadze #zielonylad
pytanie do ankiety
kto nigdy nie zjadł pająka za hajs, niech pierwszy rzuci kamień
@frk Rzucam!
@alan_fabeta jeśli będzie pełnowartościowe a same owady będą smaczne to czemu nie
@alan_fabeta Od lat używa się koszenili i nikt nie daje jebania
@zuchtomek Koszenila to nie białko , poza tym -> E120 może zawierać do 2% kwasu karminowego uzyskiwanego z koszenili. Nikt nie je czystego barwnika, którego w produktach spożywczych są mikroskopijne ilości, a nie 2, 5 czy 8%, jak w wypadku mączki z insektów.
@alan_fabeta No wiem, że nie białko, ale w kwestii spożywania owadów raczej nie to jakie składniki z nich przyswajasz, a raczej samo to, że jesz 'robala' odstrasza ludzi.
Nie robi mi też w tym względzie większej różnicy czy to będzie 1 czy 5 procent.
To tak subiektywnie mój punkt widzenia po prostu
@alan_fabeta jak najbardziej, lubię odkrywać nowe rzeczy
Ludzie jedzą ser z larwami mych które później jeszcze się ruszają w stolcu, piją kawę z ziaren wydobytych z kupy jakiegoś zwierza. A brzydzą się suszonego robaka hodowanego w kontrolowanych warunkach
@Atarax Brzydzę się wszystkich wymienionych przez Ciebie rzeczy i żadnej nie zamierzam w swoim marnym życiu spróbować. Szczególnie jedzenie żyjących jeszcze zwierząt jest mocno popierdolone i w mojej opinii podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami (https://www.youtube.com/watch?v=RMPLXNpSM1A).
Zaloguj się aby komentować