Żrę czekoladki lindta ze świąt i jedna była z nadzieniem jak te czekoladki lodowe mortiz. Czyli normalna czekoladka ale zimna w odczuciu.
To stwierdziłem, że już dojrzałem do tego aby się dowiedzieć co to za czary i nabyć wiedzę zbedną.
Skład nic nie mówi. Beznadziejny bo tłuszcz kokosowy oraz inne typowe rzeczy.
Internet help no i właśnie...
Kiedy materiały przechodzą przemianę fazową, na przykład z ciała stałego w ciecz, pochłaniają w tym celu dużo energii. Uczucie zimna to tylko sposób, w jaki organizm interpretuje energię cieplną opuszczającą ciało i przechodzącą w coś innego. Lodoczekoladki to w dużej mierze uwodorniony olej kokosowy, który topi się w temperaturze około 36, tuż poniżej temperatury ciała, więc gdy tylko dostanie się do ust, topi się, pochłania ciepło z ust i pozostawia uczucie zimna.
Ta dam!
@bejonse - a jak mięta pozostawia uczucie zimna w ustach?
@koszotorobur mentole aktywujo proteinki i nerwy oszukujo
@bejonse - mi to tylko proteinki nerwy szarpio.
@koszotorobur proteinki wszystko ci robio. Szanuj je, ok?
@bejonse - komórki rakowe też?
@koszotorobur a propos jak się namieć kręcącego avatara?
@bejonse - mówisz i masz: https://www.hejto.pl/wpis/w-zwiazku-z-odpowiedzia-udzielona-przez-bojowonastawionaowca-do-mojego-wpisu?commentId=5f3a3391-5807-4474-a42c-c2ed71829ce4 - jeśli w ogóle sposób jeszcze działa...
@koszotorobur dziękować
Powinieneś dostać medal za tę informację! Piorun to za mało
@Dzikie_oregano dziękuję. Jak będziesz mieć pytanie w milionerach o to i wygrasz to zaprosisz na kebsa.
@bejonse gdzie się te Moritz kupuje? Nigdy ich nie widziałam.
@GtotheG na straganach z "niemieckim" słodyczami. Czasem w spozywczakach tych retro. W Aldi chyba?
Zaloguj się aby komentować