Czy to najlepsza pizza ktora jadlem?
Zdecydowanie nie, ale mimo to wyszla dobra, a napewno jadlem gorsze osiedlowki.
#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
w 25 minut to mi się piec nie nagrzeje
@Wlacza jaki tam piec.
Zwykly piekarnik i jazda z tematem
gdzie przepis!!!!
@slynny_skorpion w googlach
@slynny_skorpion zjem to napisze
@Acrivec Przepis w goglach:
@dysonans_poznawczy - dla Ciebie to Pan Przepis.
@Mielonkazdzika nadal nie zjadł...
@slynny_skorpion @argonauta Uwaga przepis:
Do miski dajemy make, tak na oko, suche drozdze cala saszetke, olej tak mniej wiecej jedna duza lyzke, troche cukru, troche soli, woda na oko.
Mieszamy, wygniatamy, jesli ciasto sie lepi to dodajemy maki, a jesli jest za suche to dodajemy wody.
Zostawiamy ciasto w misce, kroimy co tam mamy do pokrojenia, dajemy ciasto na blache formujemy jak chcemy dajemy, sos, ser i co tam chcemy. Pieczemy 10min w 250 C.
I mamy placek a'la pizza
@Mielonkazdzika słodki Hesu, dziękuję. pytanie - drożdże muszą być suche czy takie z biedry w kostce ujdą?
ps. i jeszcze ta temperatura - 250 stopni z termoobiegiem?
@slynny_skorpion przy swiezych drozdzach to pewnie lepiej zaczyn zrobic (drozdze, woda, troche maki) te suche sa po prostu wygodniejsze. Siup do maki i gotowe. Jak cos to w biedrace sprzedaja tez suche drozdze.
Piekarnik mam z wiatrakiem. Wiadomo ze troche trzeba poeksperymentowac. Ale jak sie juz dojdzie do wprawy to zrobisz wszystko szybciej niz jak bys mial zamowic pizze.
Moja rada na poczatek zrobic jak najprostrza pizze i dac mniej skladnikow.
@Mielonkazdzika jaka to kiełbaska? Jaki producent i model?
@ImTheOne takie tanie niemieckie, salami i peperoni, z Aldi, sprzedawane zapakowane i juz w plastrach.
Komentarz usunięty
@Mielonkazdzika Cóż, pizza jest jak seks. Jak jest dobra, to jest dobra. Jak jest kiepska to... nadal jest całkiem dobra
Zaloguj się aby komentować