Komentarze (2)

koszotorobur

@libertarianin - dałem pioruna bo większość rad jest w porządku - jedyne czego nie lubię to ta guma ksantanowa - ważne by z nią nie przesadzać i sprawdzić jak nasz organizm reaguje na jej większe ilości (nie z każdym się ona zgadza).

Dobrą radą jest dostosowanie oleju do temperatury smażenia (dlatego ważne jest by sprawdzić co tak naprawdę jest w puszcze jeśli kupujemy olej w sprayu) - generalnie nie powinno się smażyć na oliwie z oliwek (a jeśli już to dobrze dodać do niej klarowanego masła lub oleju rzepakowego by podnieść temperaturę dymienia).

Jeśli chodzi o smażenie - to wiadomo unikać - a jak trzeba to lepiej użyć air fryer - tylko ważne by produktu nie spalić i nie przekroczyć temperatury dymienia tłuszczu (co często się zdarza bo podstawowym ustawieniem jest często 200 stopni - co zazwyczaj jest o jakieś 20-30 stopni za dużo).

Jeśli chodzi o smażenie ziemniaków to zdecydowanie zostawiać skórkę na nich.

Warzywa najlepiej gotować na parze bo nie tylko zachowują wartości odżywcze ale także i smak - i nie trzeba wcale ich gotować aż się rozpadną

Rada z jedzeniem udek z kurczaka jest jak dla mnie bardzo dobra - ja unikam piesi z kurczaka bo to najgorsze mięso pod względem smaku i konsystencji.

Gość ma absolutną rację jeśli chodzi o fakturę jedzenia bo jego konsystencja jest równie ważne jak smak! Oznacza to, że jedzenie na talerzu musi mieć różne faktury bo inaczej nie będzie nam smakowało.

Ja jestem wielkim zwolennikiem sosów i uważam, że są świetnym zapychaczem i dopełniają smak potraw - jego rady na temat sosów są dobre.

libertarianin

@koszotorobur on ma generalnie bardzo dobry warsztat techniczny umiejętności, polecam ci jego inne filmiki bo ciekawe inspiracje mozna znaleźć

Zaloguj się aby komentować