#przegryw
Nie umiem.
Zaloguj się aby komentować
Nie umiem.
Zaloguj się aby komentować
@bartlomiej_rakowski ten pasztet pomidorowy wspominam jako przepyszny mimo składu
@bartlomiej_rakowski zrób sobie tą przyjemność i zacznij gotowac
@bartlomiej_rakowski Idealny posiłek pokołchoźniczy, fasolka i kiełbaska pozwoli na regenerację a bułeczka z pasztetem ukoi podniebienie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@bartlomiej_rakowski poczekaj aż matka wróci i się dowiesz, że miały być na choinkę
Zaloguj się aby komentować
Ooo kupcze jak dobrze poznaje, pamiętam jakie smaczne, tez z barszczykiem jadłem zawsze. Jeszcze krokiety lubiłem sobie kupić i też z barszczykiem, taka namiastka świąt dla jego
Zaloguj się aby komentować
Jeśli system pozwala na ustawienie hasła arbuz, to firma ma dużo większy problem niż osoba Jakuba...
Jednym z podstawowych założeń projektowania systemów IT jest to, że użytkownik był, jest i będzie skończonym debilem i/lub złośliwą małpą, i to projektujący powinien zadbać o to, by odpowiednio zabezpieczyć system przed swoimi użytkownikami. Jeśli w roku pańskim 2023 jakiś ananas jest w stanie sam sobie ustawić "arbuz" jako hasło, to wina leży tylko i wyłącznie po stronie niekompetentnych administratorów lub zarządu olewającego temat.
Nie siedzę zawodowo w administratorce i nie orientuję się jak obecnie wyglądają takie rozwiązania dla firm, ale polecam rozejrzeć się, czy nie dałoby się w ogóle zrezygnować z tradycyjnych haseł (nawet z wymuszoną polityką mocnych haseł, przeciętna Anetka po studiach magisterskich jeśli nawet jakimś cudem zapamięta 12 losowych znaków, to i tak poda je pierwszej osobie, która do niej napisze z adresu administrator@mail.ru) i przerzucić się na tokeny sprzętowe, 2FA i solidny manager/serwer haseł z backupem bazy danych.
@bartlomiej_rakowski pamiętam jak w starej robicie wymuszali na nas zmianę hasła co bodajże 3 miesiące. Chyba 3/4 ludzi miało hasła w stylu Wiosna00 i tylko zmieniali cyferki xD.
Zaloguj się aby komentować
Jak komuś może smakować vifon krewetkowy, przecież to sama sól, ostatnio wylałem wywar i sam makaron zjadłem a i tak był za słony
@bartlomiej_rakowski e niedobry jest, te wszystkie zupki co mają smaki ryby/owoców morza to są niedobre
Nie jest to literówka na opakowaniu. Nie powinno być "Do dzisiaj od 1963" Nie To dzisiaj.
Zaloguj się aby komentować
Smacznego vifonika, czyżby to był vifon pięć smaków?
Dziękuję. Pudło.
Złoty kurczak?
@bartlomiej_rakowski a poznałem od razu że czerwona curry, dobra szmata jest. Chyba najlepsza
Raz w życiu spróbowałem oskarkowej zupki SAMYANG zamiast naszych chłopskich vifonów. Nie polecam, co prawda ostra i pali potem dupsko, ale smaku zero. A taki Vifon? Pyszniutki, pełny smaku, jeszcze ta woda też fajnie smakuje. A jak mam ochotę na ostrość to biore czarnego i też pali mordę ale przy tym smakuje dobrze. A jeszcze jak się zrobi wkładkę mięsną a'la J00r czyli paróweczka to już jest mega
Ze wszystkim się zgodzę prócz tego, że samyang jest oskarkowski, wszystkie zupki nasze są tak uważam.
@WiejskiHuop Ta czarna ostra, dla mnie prawie najlepsza. Była jeszcze inna czarna super ostra (chyba krewetkowa) ta dla mnie top, 3 albo 4 torebeczki w środku. Niestety od minimum roku, nigdzie jej nie widzę
Zaloguj się aby komentować
a lubiłem te słomki jak byłem młodszy i mi jeszcze słodkie smakowało
Słodkiego, miłego życia… śmiechu warte!
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
taki ostry pomidorowy z biedry dziś w robocie wypiłem
Zaloguj się aby komentować
co w butelce
W tamtej soczek, a ostatnio nasikałem gorącego do butelki po kefirku bożym i ciepłą butlą grzałem sobie zmarzniete dłonie bo w przechowalni temperatura 15,5*C była, taki lifehack ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bartlomiej_rakowski
Zaloguj się aby komentować
Za gowniaka sie wybierało paczke z najwiekszymi kryształami. Tyle czasu upłynęło a człowiek dalej wybiera tyle ze z innymi
@bartlomiej_rakowski 6g soli na 100g? ja pierdole
Mało czy dużo? Dla mnie mało xD
@PrzegralemZycie Ale ile białka
Piękne paluszki dla jego, smacznego uguem!
Dź dzięki! Teraz popijam soczek pomarańczowy na deszczu se, po #spierdotrip będą spożywane dla jego. Już czuję, że będą smakowały jak złoto.
Zaloguj się aby komentować
@bartlomiej_rakowski lękajcie się
Doopsko będzie piekło jak po wizycie na plebani
Nie byłem nigdy na plebani to i nie będę miał porównania xD
Kiedyś zjadłem ten ekstra mocny, fajnie wypalało ryj ale smaku poza ostrym w ogóle. No i po nim jelita mi przewracało a jak srałem to potem w wodzie zimnej dupe moczyłem xd
Ale ogułem fajnie mieli w bebezunie jak kret w rurach, perystaltyka jelit i trawionko, że aż aż! A po wszystkich mękach przychodzi nirvana w jelitach.
Zaloguj się aby komentować
Zamknij się
wiedziałem, że się taki znajdzie xD
Zaloguj się aby komentować
Przynajmniej dzieci z tego nie będzie i kolejnej ludzkiej tragedii
@PrzegralemZycie - antykoncepcja też powoduje, że z zamaczania nie ma dzieci
@PrzegralemZycie ooo właśnie! nie warto…
Zaloguj się aby komentować
Już op powrócon do przechowalni, herbatka i pryncypałki owadzie dla jego by się rozgrzać się w jakiś sposób.
Zaloguj się aby komentować
mi smak przyszedł jak Lord Wirus zajadał się Ramenem - co prawda nie ta scena konkretnie.
czy jak wkroję do tego porówki to będzie świętokradztwo czy nie będzie?
Zaloguj się aby komentować
Na zdjeciu ladniej niz w rzeczywistosci
ooo właśnie
Zaloguj się aby komentować
Widać, że smakowało. W taki razie dobranoc życzę jak podjedli.
@bartlomiej_rakowski też mam taki pasztet. Ale zostawiony na gorsze dni. Wczoraj jeszcze kupiłem sobie sushi - ostatnie było w biedrze. Genialne. A to tylko śmieciowe marketowe. Aż strach pomyśleć jak smakuje z prawdziwej restauracji
@SuperSzturmowiec ten pasztet uwielbiam żreć z waflami kukurydzianymi no i też kupiłem wczoraj ostatnie sushi w biedrze xd
@bartlomiej_rakowski chałeczka z pasztetem? Niecodzienne połaczenie.
to rozum o godność przegrywa xD
polaczenie ekstremalnie slodkiego ciasta drozdzowego z pasztetem musi byc genialne
Zaloguj się aby komentować