#pieczzhejto #chleb #bojowkapiekarska #chlebekzlp
Takim można zabić, fiu fiu.
@l__p kromka o nieregularnym kształcie zawsze pożądana.
@l__p usiadłeś na cieście i się jajo zrobiło?
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Z szacunku do chleba. I ciasta. I ciasteczka. I we wzajemnym szacunku. Każdy piecze jak potrafi.
Takim można zabić, fiu fiu.
@l__p kromka o nieregularnym kształcie zawsze pożądana.
@l__p usiadłeś na cieście i się jajo zrobiło?
Zaloguj się aby komentować
Chałkudziu
Kilo mąki poszło
Zaloguj się aby komentować
@Stateczny_Pomidor - a to teraz da radę mąkę z płaskurki tak bez problemu dostać?
@Stateczny_Pomidor I to mi się podoba.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
zawijasz bułę z ciastowej ruły?
Prawilna kajzerka. Jak ze sklepu, ale nie macana przez stare baby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
280g wody? Spróbuj bliżej 320g, będą puszytrze.
Zaloguj się aby komentować
Dwa dni? To długo jak na pół litra
Pieczony chleb jest tak dobry, że można go samego jeść.
@l__p myślałem że to jakiś hełm starożytny albo inne wykopalisko xD smacznego, sam może kiedyś też zrobię
Zaloguj się aby komentować
@l__p piecz bo zakwas ci ucieknie
Zaloguj się aby komentować
rezerwuje caly bochen
Tak zdjęcie bez przepisu?
Za zdjęcie bez przepisu powinna być karna kompania.
Zaloguj się aby komentować
@l__p Świetny wpis. Dzięki!
@l__p
@l__p
przy podaniu wag:
- mąka chlebowa 680g. Czemu nie 1kg?
Zaloguj się aby komentować
@l__p Tak tworzy się nowe przepisy na chleb.
na tej desce wygląda jak statuetka w konkursie piekarniczym
Ile za kawałek deski? XD
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka ej ale otagowałbyś mnie co? xD albo wrzucił linka do mojego słoiczka za 80 PLNów xD
@GazelkaFarelka ja mam jakieś zakręcane, randomowe plastikowe opakowania po czymś za zero złotych
@GazelkaFarelka to słoik po majonezie już jest zły? xD
Zaloguj się aby komentować
I wtedy ten słoik pęka
One man one jar
Powodzonka!
@l__p W Pepco były po 5 zł ze 2 miesiące temu
Zaloguj się aby komentować
@l__p wygląda zajebiście a smakuję pewnie jeszcze lepiej
Ale masz mega fajnego bochena, i ta skórka - aż bym zmienił orientację seksualną.
@UmytaPacha zauważyłem, że tu na Hejto ludzie umiejo chlebki robić
@vredo toprawda, takie śliczne że aż by się swój pierwszy zrobiło, ale zabieram się jak pies do jeża : P
@UmytaPacha Wszystko musi dojrzeć piękna pani, cierpliwości
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka Ale gorącego nie wolno kroić
@Enzo Nie można bo ostrze noża się lepi i w krajalnicach w marketach musieliby co chwilę czyścić.
Ale tak to ogólnie można, w domu sobie nóż umyjesz i tyle
@GazelkaFarelka nie tylko o to chodzi. Powinien powoli ostygnąć, bo on jeszcze po wyjęciu z piekarnika się dopieka w środku, najlepiej zawinąć w czystą ściereczkę i odstawić na dwie godziny. Jak ukroisz zbyt wcześnie to też wysycha w środku i nie przechowuje się tak dobrze
jeszcze gorący, świeżo wyciągnięty z piekarnika.
czarodzieju! Jak zrobiłeś, że się nie rozpuścił i dalej jest w kostce?
@GazelkaFarelka wygląda idealnie
Zaloguj się aby komentować
Piękny ♥‿♥
Zaloguj się aby komentować
Trójfazowy? W sensie że kopie prądem?
@pszemek @dildo-vaggins
https://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2020/05/chleb-zytni-na-zakwasie-metoda.html?m=1
Nie chciało mi się dużo o tym pisać więc pierwszy link z google 🧐
Czizas jak można popsuć tak piękny wypiek kminkiem. Bleh. A chlebiazcze zacnie wyglądające. Good job.
Zaloguj się aby komentować
@l__p kiedyś znajomym w prezencie upiekłem chleb to pożerli pół na raz
@l__p Następstwem upieczenia chleba jest jego zjedzenie. Taka kolej rzeczy.
@l__p ale fajny kot, tylko gdzie uszka?
Nie no, smacznie wygląda. Dobrze podopieczny z góry, pewnie chrupiący aż miło.
Zaloguj się aby komentować
Legancki serniczek tego. Profesjonalny!
Bardzo ładny serniczek
Zaloguj się aby komentować
@golden-skull same dobre rzeczy tam są, chlebek wygląda prawilnie, a tam jeszcze krewetki, jaja faszerowane, żurek. Mimo że jestem giga najedzona to ślinka cieknie...
Na tag #bojowkapiekarska wrzucacie tylko własne wypieki czy jak się trafi dobry chlebek z piekarni to też?
Na tego dajcie 2137
Zaloguj się aby komentować
@radziol u mnie sie żur kisił w lodowce rok. Przed wlaniem do zupy musialem go tylko odgazować xD
@radziol ale zbity, wygląda na prawdę dobrze. Jakie mąki?
@Sofie zwykła pszenna, pszenna razowa i żytnia razowa
@radziol mi niestety po dwóch miesiącach coś czarnego się zagniezdziło w środku i bałem się otworzyć.
@CzosnkowySmok nie brzmi dobrze. Mój ma już z 5 lat, częściowo po przejściach, to już jest twarda sztuka
@radziol zwyczajnie jakoś zabrudzilem wieczko i sie rozniosło...
Zaloguj się aby komentować