Igrzyska, a raczej pieczenie czas zacząć!
Wstępnie 5,5h na jakichś 80-90 stopniach (niestety piekarnik ma trochę niefajne pokrętło do regulacji temperatury)

#mollgotuje #gotujzhejto #gotowanie #jedzenie
7ff87bad-4206-458e-a080-53cff84c3239
ec528699-65b7-4c78-b630-9a0b194658be
PlatynowyBazant20

@moll rolada śląska w wersji XXL

moll

@PlatynowyBazant20 maleństwo, niecałe 600g

splash545

@moll w sam raz na raz xd

ErwinoRommelo

@splash545 ziemniaczki jakis kiszony, zimna lemionadka i biore to na klate.

splash545

@ErwinoRommelo byłem pierwszy!

ErwinoRommelo

@moll jeszcze nie gotowe a juz braklo!

moll

@ErwinoRommelo @splash545 tylko mi się tu nie bić

splash545

@moll to wstaw więcej!

moll

@ErwinoRommelo i co ja Ci poradzę? Szybko się rozchodzi xD

moll

@splash545 a kto tyle przeje? XD

splash545

@moll no przecież, że ja. Paczkomat czeka xd

moll

@splash545 a potem na mnie będzie że dieta poszła się kochać

splash545

@moll zawsze to dobrze mieć na kogo zgonić!

moll

@splash545 taaaaaa xD

Lubiepatrzec

@moll ja poproszę bez ziemniaków

moll

@Lubiepatrzec w zamyśle będzie do chlebka ma się wolniutko upiec, wystudzić i na kanapeczki

Lubiepatrzec

@moll chlebka też nie chcę, zjem samo.

moll

@Lubiepatrzec takiś smaczny pyszczek? XD

Lubiepatrzec

@moll po co kichę zapychać chlebem jak zwierzę?

moll

@Lubiepatrzec bo bez chlepka się nie najesz

moll

@Lubiepatrzec i przestanę się mieścić w spodnie xD

Lubiepatrzec

@moll no dokładnie odwrotnie ¯\_(ツ)_/¯

moll

@Lubiepatrzec chudniesz od boczku?

Lubiepatrzec

@moll tak i pisze to zupełnie serio i mam na to konkretne i namacalne dowody z postaci mojej redukcji.

moll

@Lubiepatrzec dobrze

Mr.Mars

@moll Weź ty zobacz. Ten piekarnik na pewno ma opcję szybkiego pieczenia.

moll

@Mr.Mars ma, ale tym razem pieczemy powolutku, tak żeby boczek miał czas się zastanowić jak smaczny będzie

splash545

@moll jak zawsze widać postaranko bo mięsko jeszcze przed upieczeniem wygląda smakowicie

moll

@splash545 od soboty siedziało już tak zawinięte. Muszę popracować jeszcze nad techniką motania albo zainwestować w siatki

CzosnkowySmok

@moll a będzie jakaś wołowinka?

moll

@CzosnkowySmok na razie nie planuję. Musiałabym ekstra wycieczkę robić po mięso

moll

@CzosnkowySmok jakiś konkretny sposób przyrządzenia Cię interesuje?

CzosnkowySmok

@moll prosty. Jakiś piekarnik. Coś łatwego.

moll

@CzosnkowySmok a to taki w kawałku już wrzucałam kiedyś, czekaj, poszukam

CzosnkowySmok

@moll skąd wezmę bulion wołowy?

moll

@CzosnkowySmok można z kostki, ale ja tego nie napisałam

CzosnkowySmok

@moll z kostki nie chce.

Czyli najpierw zrobić pieczeń, żeby mieć bulion na pieczeń...

moll

@CzosnkowySmok albo zacznij od wolnogotowanego kawałka. Zalewasz wodą, dodajesz ziela i liści, przyprawy.

Mięso zjadasz, bulion masz do podlewania

7768eb40-001c-425c-bb6e-456e65d14685
moll

@CzosnkowySmok zrobię Ci zrzut:

43ee3180-0f49-4534-a2ad-94fdabbb492c
CzosnkowySmok

@moll na mózg się muszę leczyć. Mam sos z wołowiny z niedzieli xD

moll

@CzosnkowySmok o widzisz! XD

Dalmierz_Ploza

Sosu tatarskiego sobie do tego zrób bo bez sosa to sobie nie pojesz.

moll

@Dalmierz_Ploza nigdy nie robiłam takiego

Dalmierz_Ploza

@moll Nie jest trudno, najgorzej z krojeniem wszystkiego (ogóreczki, pieczarki, cebulka - marynowane) nożem na mega drobną kostkę. A konsystencja jak tam lubisz - ile śmietany/jogurtu/majonezu dasz tyle będzie :3

moll

@Dalmierz_Ploza Panie, wrzucasz Pan w rozdrabniacz i rach-ciach gotowe!

Dalmierz_Ploza

@moll Gorzej jak się dżem na occie zrobi bo to mokre wszystko od zalewy

moll

@Dalmierz_Ploza nie odsączasz z zalewy? Ja takie rzeczy przed dalszą obróbką na sitko wrzucam, żeby mi nie psuło potem zen

Dudleus

@moll poproszę kawałek

moll

@Dudleus jeszcze w piecu

splash545

@moll już gotowe! Gdzie fota? xd

Mr.Mars

@moll Kontrola boczku.


Mineło 5.5 godziny.

moll

@Mr.Mars @splash545 dajcie się ogarnąć, dopiero z ogródka wróciłam xD

splash545

@moll my tu ze stoperami siedzimy a ta se po ogródku lata!

moll

@splash545 foliak się sam nie ogarnie xD

moll

@splash545 dobrze że związany, bo jak chwyciłam szczypcami to bez tego by się rozleciał

splash545

@moll weź już nie mów bo się głodny robię a po kolacji już jestem

Mr.Mars

@moll Fajne fałdki ma boczuś.

moll

@splash545 ja jeszcze przed xD

moll

@Mr.Mars bez fałdek się nie liczy

Zaloguj się aby komentować