#jedzenie #zwiazki #gotowanie
Uuuu..widzę korniszony poka co w kieliszku lepiej
Bakłażan?
@wonsz tak, pewnie coś mi sugeruje
@Tapporauta ja o wiele dłużej trzymam na ruszcie a czego nie zjemy to idzie do mtabbal/baba ganoush, czyli przezajebistej pasty z bakłażana, polecam, dzieciaki u mnie się ślinią do tego jak pojebane.
@wonsz ja tylko potwierdze ze ta pasta to naprawde super jest
@wonsz @Mielonkazdzika właśnie ogarnąłem że nawet sposoby są na pozbycie się gorzkiego posmaku. Jak będę sam robić to spróbuję i zostawię na pastę.
@Tapporauta no ja zawsze rozkrajam na pół, sypie solą, zostawiam na pół godziny, jak się spoci to wycieram ręcznikiem papierowym i na rozgrzany ruszt
@wonsz @Tapporauta obecne odmiany bakłażanów nie mają już goryczki i nie trzeba nic kombinować, przynajmniej te z Lidla.
@Agannalo ja wycinam zbędnego pośrednika i kupuję na wrocławskim targpiaście za pół ceny tego co w Lidlu
@wonsz Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.
@Agannalo tak
@Tapporauta ładny ten ryżyk, jak go zrobiła?
@Acrivec pewnie na wolnym ogniu, i przykrycie, muszę spytać
Zaloguj się aby komentować