Taki obiadek od różowej ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)
#jedzenie #zwiazki #gotowanie
aca81c8b-ef5c-4ce2-9126-231d52e8b49a
Spider

Uuuu..widzę korniszony poka co w kieliszku lepiej

27b882a5-1bc3-4d04-bf8d-a70e09d15885
Tapporauta

@wonsz tak, pewnie coś mi sugeruje

wonsz

@Tapporauta ja o wiele dłużej trzymam na ruszcie a czego nie zjemy to idzie do mtabbal/baba ganoush, czyli przezajebistej pasty z bakłażana, polecam, dzieciaki u mnie się ślinią do tego jak pojebane.

Mielonkazdzika

@wonsz ja tylko potwierdze ze ta pasta to naprawde super jest

Tapporauta

@wonsz @Mielonkazdzika właśnie ogarnąłem że nawet sposoby są na pozbycie się gorzkiego posmaku. Jak będę sam robić to spróbuję i zostawię na pastę.

wonsz

@Tapporauta no ja zawsze rozkrajam na pół, sypie solą, zostawiam na pół godziny, jak się spoci to wycieram ręcznikiem papierowym i na rozgrzany ruszt

Agannalo

@wonsz @Tapporauta obecne odmiany bakłażanów nie mają już goryczki i nie trzeba nic kombinować, przynajmniej te z Lidla.

wonsz

@Agannalo ja wycinam zbędnego pośrednika i kupuję na wrocławskim targpiaście za pół ceny tego co w Lidlu

Agannalo

@wonsz Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.

Acrivec

@Tapporauta ładny ten ryżyk, jak go zrobiła?

Tapporauta

@Acrivec pewnie na wolnym ogniu, i przykrycie, muszę spytać

Zaloguj się aby komentować