Prosta wędlina z mięsa z uda kurczaka. Trochę curry, sól i tyle. Bardzo smaczne, delikatne i nie suche.
@Lubiepatrzec Zjadłbym.
@Lubiepatrzec moje 2 podejscia do uzyskania galaretki spelzly na niczym. Nie mam dostępu do galaretki w proszku, a ta w listkach nie działa jakoś wg proporcji.
Próba 3 - 6 listków żelatyny / 500g mięsa plus wg Twojego zdjęcia większe kawałki mięsa dam
Smacznego !
@Bjordhallen to dziwne bo galaretka najczęściej robi się sama bez żadnej żelatyny tylko z mięsa. Jak dodałeś żelatynę to już powinieneś mieć galaretkę na 100%. W tym co widzisz na zdjęciu była galaretka bez żadnej żelatyny a jak dodaje żelatynę to najczęściej dwie, trzy łyżki żeby skleić mięso i wtedy galaretka jest już twardawa.
@Lubiepatrzec o! No to muszę znaleźć inna przyczynę
@Bjordhallen Galaretka sama się powinna wytworzyć. Spróbuj użyć piersi ze skórą, może.
@Lubiepatrzec dokładnie, galaretka robi się ze skóry, z samego miesa będzie tylko woda.
@Jaroslaw_Kaczynski nie, z samego mięsa robi się galaretka.
@Fly_agaric @Jaroslaw_Kaczynski @Lubiepatrzec ktokolwiek ma racje - musi byc to akceptowalne wizualnie przez dzieciaki - skóra odpada ;D
@Bjordhallen mięso i żelatyna i nie ma bata - będzie galaretka.
Zaloguj się aby komentować