Rydze właśnie wjechały na kolację w formie makaronu, duszone na białym winie, z twardym serem 🤤

#gotujzhejto #jedzenie
37dc83d0-1ede-4758-b892-9c465dfda422
AndrzejZupa

Zarzuć przepisem! Wygląda kozacko.

WalIy

@AndrzejZupa wziąłem rydze, cebulkę, oliwę z oliwek i na patelnię, rydze szybko puszcza soki, poddusiłem je w nich, dorzuciłem czosnek i chilli i po chwili dodałem białe wino. Odparowałem wino, wrzuciłem makaron ugotowany wcześniej, sól, pieprz dla smaku, posiekana natka pietruszki, chwilę na ogniu, zgasiłem i starty, twardy ser dodałem. Koniec, smacznego 🤤

Fly_agaric

Ale duszone Rydze nie są fajne. Je się smaży, albo wcina surowo, ale duszone robią się cholernie nijakie.

WalIy

@Fly_agaric smażone rydze i tak puszczają zawsze swoje soki i się ostatecznie w nich duszą, więc to co napisałeś nie ma sensu :P

GrindFaterAnona

@WalIy potrzebujesz wyższej temperatury oleju przed smażeniem oraz mniejszych porcji, wtedy grzyby się usmażą, a nie uduszą

Fly_agaric

@WalIy Nie. Zdecydowanie nie.

Przeczytaj co @GrindFaterAnona napisał i spróbuj następnym razem i nie psuj rydzów więcej! Zaufaj, smażone są pycha.

Zaloguj się aby komentować