Przez galopujące ceny żarcia w knajpach przestałem brać placka z pizzeri i z ciekawości kupiłem za 15zł bufalę z Lidla i kurła od tamtego czasu mam w dupie te mokre, bezsmakowe podpłomyki za 40zł jak mogę mieć naprawdę solidną, mrożoną pizzę która po dołożeniu burraty i kapki oliwy jest lepsza niż większość badziewia jaką serwują lokale w pobliżu.

Jeżeli nie chce mi się robić własnej pizzy, albo nie mam czas uczekać 2 dni aż ciasto wyrośnie to biorę bufalę i na serio to jest jedyna, zjadliwa mrożonka która jest z naprawdę dobrych składników.

#pizza #jedzenie #gotowanie
157e5397-c82e-40e9-b36e-1dcd6f54c96f
Dio_Brando

@kobiaszu mój ostatni rachunek ... Donatello z biedry będzie kupowane. Koniec z zamawianiem . To z Lidla też sprawdzę

dc4edfc4-08d7-4636-b1de-efc0ff84d538
Half_NEET_Half_Amazing

@kobiaszu

a jadłeś juz donatello z biedro?

albo tą włoską? ma lepsze ciasto

Zielczan

@kobiaszu nie znam, sprawdzę

Karonon

Polecam gotowe ciasto na pizze z Biedry - jest bardzo spoko

AdelbertVonBimberstein

@kobiaszu kupiłem jakąś mąkę 0 na pizzę, taka co w lidlu leżała. Ciasto zrobił termomix, 1 godzina odstoi potem do lodówki na trochę (następnego dnia najlepsze) i kurde, jest różnica. Nawet się da okrągłego tego placka ukręcić.

Koszt za 2 picki- 5 zł mąka, 10 zł mozzarella, oliwa jest więc grosze, jakieś salami 7 zł, sos pomidorowy 2 zł (zawsze mam zapas w takich kartonikach z lidla chyba po 7 zł za trzy).

Dzieciaki i tak jedzą tylko margerite. Szkoda pieniędzy na te śmieci z plackarni.

LaMo.zord

@kobiaszu odkąd mam robota do zagniatania ciasta to prawie nie biorę z knajp. Szybka picka 1,5h na wszystko schodzi, od wsypania mąki do gotowego placka

kobiaszu

@LaMo.zord Ale picka w 1.5h nie będzie tak dobra jak mogłaby być. U mnie ciasto fermentuje 48h zanim będzie gotowa i różnica jest kolosalna

LaMo.zord

@kobiaszu ja nigdy nie mam czasu XD

hejtownik

Stestujcie tą gotową picke z żabki co odgrzewają przy kasie w tym magicznym piecu. Za 12 złotych I jeszcze sosiwa do wyboru toż to taniej niż większość zapiekanek.

RACO

@kobiaszu ona jest zajebista. Ale czy próbowałeś już na gastro zajebistej pizzy w prostokącie? Naszej polskiej FAMILIJNEJ?

Zaloguj się aby komentować