Jeżeli nie chce mi się robić własnej pizzy, albo nie mam czas uczekać 2 dni aż ciasto wyrośnie to biorę bufalę i na serio to jest jedyna, zjadliwa mrożonka która jest z naprawdę dobrych składników.
#pizza #jedzenie #gotowanie
@kobiaszu mój ostatni rachunek ... Donatello z biedry będzie kupowane. Koniec z zamawianiem . To z Lidla też sprawdzę
@kobiaszu
a jadłeś juz donatello z biedro?
albo tą włoską? ma lepsze ciasto
@kobiaszu nie znam, sprawdzę
Polecam gotowe ciasto na pizze z Biedry - jest bardzo spoko
@kobiaszu kupiłem jakąś mąkę 0 na pizzę, taka co w lidlu leżała. Ciasto zrobił termomix, 1 godzina odstoi potem do lodówki na trochę (następnego dnia najlepsze) i kurde, jest różnica. Nawet się da okrągłego tego placka ukręcić.
Koszt za 2 picki- 5 zł mąka, 10 zł mozzarella, oliwa jest więc grosze, jakieś salami 7 zł, sos pomidorowy 2 zł (zawsze mam zapas w takich kartonikach z lidla chyba po 7 zł za trzy).
Dzieciaki i tak jedzą tylko margerite. Szkoda pieniędzy na te śmieci z plackarni.
@kobiaszu odkąd mam robota do zagniatania ciasta to prawie nie biorę z knajp. Szybka picka 1,5h na wszystko schodzi, od wsypania mąki do gotowego placka
@LaMo.zord Ale picka w 1.5h nie będzie tak dobra jak mogłaby być. U mnie ciasto fermentuje 48h zanim będzie gotowa i różnica jest kolosalna
@kobiaszu ja nigdy nie mam czasu XD
Stestujcie tą gotową picke z żabki co odgrzewają przy kasie w tym magicznym piecu. Za 12 złotych I jeszcze sosiwa do wyboru toż to taniej niż większość zapiekanek.
@kobiaszu ona jest zajebista. Ale czy próbowałeś już na gastro zajebistej pizzy w prostokącie? Naszej polskiej FAMILIJNEJ?
Zaloguj się aby komentować