Pasztet z Czubajki Kani.
#gotujzhejto #jedzenie
e7d4e486-bcbf-4d7e-b41e-41cbc3c06259
e2261c1c-100f-4002-bb0f-57a14b1e7e06
16559338-d803-420c-827a-2a72e451e45e
Pstronk

Jakiś przepis drogi Panie?

aed2c823-c49d-4102-aea0-f348bb96dfa6
Iknifeburncat

@Z_buta_za_horyzont no ale takie rzeczy wysyłać i przepisu nie dać to wstyd i na więcej szkoda strzelić ryja.


Pozdrawiam

Z_buta_za_horyzont

Ja korzystałem z tego przepisu tylko nie dałem majeranku.

@Pstronk @Iknifeburncat

"Ok 1kg kapeluszy Kani 3 ząbki czosnku 2 cebule 3 jajka 4-6 łyżek bułki tartej Pieprz, sól , papryka , majeranek Olej do smażenia Kanie oczyść, sprawdź czy nie mają lokatorów na gapę , umyj, lekko obsmaż na oleju . Cebulę zeszklij pod koniec dodaj czosnek smaż ok 1min . Wszystko zmiel w maszynce do mielenia mięsa . Do masy dodaj 3 żółtka, bułkę tartą, przyprawy i zarób . Foremkę na pasztet obsmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Z białek ubij sztywną pianę . Pianę lekko wmieszaj w masę grzybową. Przełóż do foremki wygladź wierzch przełożonego pasztetu posyp delikatnie bułką tartą. Piecz w 180°C , 60min . "

Iknifeburncat

@Z_buta_za_horyzont do Jasnej Anielki znowu powiadomienia nie dostałem :///


Dziękuję za przepis!

Zaloguj się aby komentować