#gotujzhejto #jedzenie
Jakiś przepis drogi Panie?
@Z_buta_za_horyzont no ale takie rzeczy wysyłać i przepisu nie dać to wstyd i na więcej szkoda strzelić ryja.
Pozdrawiam
Ja korzystałem z tego przepisu tylko nie dałem majeranku.
@Pstronk @Iknifeburncat
"Ok 1kg kapeluszy Kani 3 ząbki czosnku 2 cebule 3 jajka 4-6 łyżek bułki tartej Pieprz, sól , papryka , majeranek Olej do smażenia Kanie oczyść, sprawdź czy nie mają lokatorów na gapę , umyj, lekko obsmaż na oleju . Cebulę zeszklij pod koniec dodaj czosnek smaż ok 1min . Wszystko zmiel w maszynce do mielenia mięsa . Do masy dodaj 3 żółtka, bułkę tartą, przyprawy i zarób . Foremkę na pasztet obsmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Z białek ubij sztywną pianę . Pianę lekko wmieszaj w masę grzybową. Przełóż do foremki wygladź wierzch przełożonego pasztetu posyp delikatnie bułką tartą. Piecz w 180°C , 60min . "
@Z_buta_za_horyzont do Jasnej Anielki znowu powiadomienia nie dostałem :///
Dziękuję za przepis!
Zaloguj się aby komentować