Opcja pośrednia między porządnym ragu, a szybkim spaghetti bolognese. Czas operacyjny 30 minut, a efekt całkiem zadowalający. Kluczem do sukcesu jest zbrazowienie mięsa i koncentratu pomidorowego (oddzielnie), dodatek wina i mleka. Parmezan, świeża bazylia, makaron linguine (czyli płaski, najlepiej wyciskany metoda al bronzo, dzięki czemu jest bardziej chropowaty i lepiej chłonie sos) i mój oszukańczy składnik, czyli sos worcestershire, który zastępuje sól, a robi głębię smaku.
Po doktoryzowaniu się nad jedynym, oryginalnym i niepowtarzalny przepisem na kluski z mięsem, to jest zdecydowanie mój ulubiony kompromis między smakiem a rozsądkiem. Będzie jedzone!
#gotowanie
9c6b4676-88fd-4c79-a9cf-7decaa7b6f15
Wido

@ICD10F20 a dziękuję, dobre wyszło

Zaloguj się aby komentować