@tmg w minusach powinno być, że czas przy tym trunku szybko leci i zastaje nas noc
To metylowy jest trujący -ten wystarczy przedestylować.
@tmg niestety deneturaty od lat nie są zaprawiane metylem, bo dla państwa wieczne najebane lumpy to złoci obywatele najwyższej klasy, zaraz po konkubinatach na minimalnej i prolach walących browary pół dnia
@tellet zamiast utrzymania warzywka po zatruciu metanolem, państwo dba o jak najlepsze zdrowie płatnika akcyzy
@Helio09. Nic z tego, temperatura tego środka smakowego gorzkiego ma temperaturę parowania podobna jak alkohol
W minusach powinno być: "żadnego nie widzę".
@AureliaNova zamiast pozwolić na to by się kasowali i ew. po spopieleniu użyźniali ziemię, to się im opłaca odtruwanie i burdy.
@starebabyjebacpradem destylacja ma odseparować trujący metanol, a nie pogarszacz smaku
@sebie_juki szkoda zachodu, z kilograma cukru masz pół litra spirytusu
@tellet długo też tak uważałem, natomiast dykte przemysłowo używa się m.in. w drukarniach, a opary z niego pochodzące będące również toksyczne unoszą się w pomieszczeniu i wdychają to pracownicy co może prowadzić do problemów zdrowotnych. Jednak szkoda pracujących ludzi w imię walki z menelami.
@sebie_juki ale w denaturacie nie ma metanolu, a tylko środek o gorzkim smaku i opcjonalnie barwnik
@MasterYoda tak, przed laty metanol bywał, ale z racji tego że i tak nie odstraszało to trunkujących od lat go tam nie ma. Destylacja by się pozbyć gorzkiego smaku nie ma sensu.
@kpv15 do czego niby? W drukarniach używa się alkoholu ale izopropylowego. A ten się do picia nie nadaje
@SzwagierPrezydenta masz rację mimo to dentaurat jest stosowany
jako rozpuszczalnik politur oraz farb spirytusowych<br />
do mycia szyb<br />
jako środek odkażający<br />
jako preparat czyszczący<br />
jako chłodziwo przy obróbce aluminium<br />
i nadal osoby mające z nim na co dzień styczność narażone są na jego toksyczność. I pisałem ale o oparach.
Zaloguj się aby komentować