Najfajniejsze w zupie grzybowej jest jak szybko można ją zrobić, kiedy masz już obsmażone grzyby.

musiałem rozmrozić dolną szufladę w zamrażalniku, i zużyć trochę zamrożonych podgrzybków i opieniek.
no to cyk, bulion w płynie Winiary, ziele angielskie i listek, chwilę gotujemy żeby zioła dały smak.
Mrożona zupa wiosenna, (albo włoszczyzna, co kto woli), ziemniaki w kostkę, pieprz, na końcu wrzucamy grzyby, gotujemy jeszcze przez chwilkę i gotowe.
Niestety nie miałem śmietanki.

żałuję że w tym roku nie pojechałem na grzyby ani razu. widzę na ryneczkach że musiał być wysyp.
Na szczęście mam jeszcze spory zapas.

#grzybowa #grzyby #gotujzhejto
f1597e5d-f3f6-47c2-8bca-091dfe2356c2
Jim_Morrison

Mało tego, nawet podsmażać nie trzeba i w ogóle pierwsze słyszę, że ktoś tak robi.

Opornik

@Jim_Morrison Pewnie że nie, wystarczyło by oczyścić i pokroić jak do zupy, ale trzeba podsmażyć jeśli chcesz zamrozić - potem masz do wszystkiego na zapas.

onlystat

@Jim_Morrison kuzwa koniecznie trzeba podsmazyc osobno. Zupelnie inny smak

Fly_agaric

@Jim_Morrison Niektóre trzeba podsmażać, lub obgotować, bo robią się gorzkie. Np. kurki i rydze.

Jim_Morrison

@onlystat @Opornik Skoro mówicie, że inny smak to następnym razem spróbuję.

Felonious_Gru

@Opornik brzmi jak każda słaba zupa (kostka i mrożona zamiast orawilnego bulionu)

Zaloguj się aby komentować