Trochę za mocno nasączyłam biszkopty na pierwszej warstwie, nie miałam czasu czekać aż kawa ostygnie... Ale i tak wyszło bosko
#ciasto #gotujzhejto #pieczzhejto #tort
@Sofie Ej tak nie wolno! O tej godzinie!
@Sofie Skąd masz taką dużą rzodkiewkę?
@Mr.Mars Może to bardzo mały tort.
@motokate
Może to bardzo mały tort.
To by nasuwało kolejne pytanie: gdzie rosną takie mikroskopijne maliny?
Jednak głębsza analiza mówi, że to rzodkiewka jest gigantyczna, a ja chcę taką na kanapkę.
@Sofie podrzucisz jak robiłaś masę?
Mi ostatnio wyszła taka mocno gęsta i jajeczna, może dlatego że z samych żółtek robiłem.
I też się w ten trudny sposób nauczyłem by nie nasączać gorącą kawą
@Ziutson niby pisało żeby wystygła, ale nie miałam czasu i chęci czekać 😅
Robiłam z 4 jajek, ucierasz żółtko z 3 łyżkami cukru, dodajesz mascarpone (750g), amaretto (100ml) i na końcu ubitą pianę z białek 🙂
zaskakująco nieskomplikowane 😅
@Mr.Mars na sterydach hodowałam w piwnicy 🤣
@Sofie dobrze też wchodzi jak się doda mielonej kawy odrobinę przy polewaniu biszkopta i na wierzch gotowego już deseru.
@Sofie Piękny! Ja raz robiłam tiramisu na jajkach i mi nie wyszło. Potem weszła nietolerancja na nabiał i od tamtego czasu robię wegańskie tiramisu na kaszy jaglanej ale to nie to samo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@BettyLou to rzeczywiście mało fajnie, to dużo musiałaś zmienić przez tą nietolerancję 😐
Zaloguj się aby komentować