Z mięsa wychodzi już bardzo niewiele wilgoci. Chyba jutro otrzepię sól i zacznę dojrzewanie. Kupiłem patyczki do szaszłyków z których zrobię kratkę i tak będę leżakował mięso na górnej półce lodówki, gdzie jest najcieplej. Nie daję przypraw, tym razem chcę czyste mięso.
#wedlinydomowe #gotujzhejto
@Lubiepatrzec Gdzie fotka?
Edit. Jest ale ładuje się jak po modemie.
@Pomidor__ jesteś szybszy niż serwery hejto
@Lubiepatrzec Pa to https://vacus.pl/42-worki-do-dojrzewanie-miesa
@Pomidor__ bardzo ciekawe. Technologia w służbie obżarstwa
@Lubiepatrzec Szkoda, że drogawo.
@Pomidor__ u nomarta widziałem też jakąś folię kolagenową ale jakoś sceptycznie do tego podchodzę. Nie jestem zacofany ale przez tysiące lat nikt tego nie potrzebował to może i dziś zrobimy wędlinę bez takich folijek i torebek.
@Lubiepatrzec Kolagenowa jest droga, kiedyś nie było ale też nie trzymali sera w lodówce
@Lubiepatrzec Znam hardkorów, którzy używają jako osłonki przy dojrzewaniu nowych damskich pończoch...
@UncleFester No u Nomarta są takie przepisy.
@UncleFester do chmielenia na zimno też, tylko wcześniej nowe dobrze wygotować.
@Pomidor__ jak dla mnie cena może i nie wysoka gdyby działało to jak piszą, ale pierdologia z kawałkami folii moletowanej do zgrzania, do tego odpowiednie czasy zgrzewania, chuje muje dzikie węże i się okaże że zawsze coś się znajdzie żeby gwarancja nie zadziałała...
@wonsz Widziałem filmiki jak koleś z tego korzystał i na zwykłej zgrzewał. No widmo jest to do lavy a lava takie funkcje ma tylko cena.
@UncleFester ja tak robiłem gdy dojrzewałem polędwiczki wieprzowe
Zaloguj się aby komentować