Tak to wygląda. Zbliżamy się do wielkiego finału i za jakiś tydzień zobaczymy co tam w środku się dzieje. Obsycha, sól wychodzi i tyle.
#wedlinydomowe #gotujzhejto
@Lubiepatrzec Wygląda super ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak długo w sumie ma leżeć?
Zawsze się trochę cykałem domowych wędlin i mięs w słoikach. Nie wiem jak długo to można przechowywać i jak sprawdzić czy się nie wydzielił jad kiełbasiany. Są na to jakieś sposoby?
@6502 mieć teściową i ją zawczasu poczęstować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Atexor Mam teściową, wbrew stereotypowi jest bardzo w porządku - nie widzę potrzeby trucia nieświeżą szynką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@6502 to musisz popytać wśród znajomych o ich teściowe
@6502 to ma leżeć jakieś 3-4 tygodnie a co do jadu to nie panikuj i jak coś to zawsze możesz dać soli peklującej i jesteś bezpieczny. Tysiące lat ludzie tak jedli i nagle teraz Ty jeden umrzesz, bo zjesz jak kiełbasiany? No nie koniecznie.
Poczytaj o tym, bo wiedza to najlepszy oręż przeciwko lękom.
@Lubiepatrzec jad kiełbasiany jest dobry na zmarszczki hehe
@Neq wiekuiste rozprostowanie racz nam dać panie
zasolony dojrzewa w światełku? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@VonTrupka jak otwieram to zawsze się świeci ¯\_(ツ)_/¯
@Lubiepatrzec po takim czasie to do świecenia już pewnie nie potrzebuje zewnętrznego światła (☞ ゚ ∀ ゚)☞
@VonTrupka zobaczymy ale wolałbym jeszcze nie umierać a zjem to ma pewno.
Zaloguj się aby komentować