#kontrolaboczku

Tak to teraz wygląda - obsycha, sól krystalizuje na powierzchni i jakoś to leci.

#wedlinydomowe #gotujzhejto
Lubiepatrzec userbar
1ad01546-eee9-47b3-bd99-46c7740ee0a0
Lubiepatrzec

@UncleFester ciemnieje, brak zapachu, sztywnieje. Ogólnie wygląda przyjemnie.

Bjordhallen

@brzmi jak wstęp do porno


Trzymam kciuki za boczek

Lubiepatrzec

@Bjordhallen  jest to porno na miarę moich możliwości

Opornik

@Lubiepatrzec a kiedy planujesz wyjąć z lodówki? zakładam że w którymś momencie będziesz to zwijał w rolkę?

Lubiepatrzec

@Opornik już jest sztywne, więc nie zwijam. Mam zamiar wyjąć z lodówki nigdy, bo tak mówi przepis a gotowe powinno być około 20go maja.

UncleFester

@Lubiepatrzec I na inaugurację spaghetti carbonara

Lubiepatrzec

@UncleFester nie jem makaronu ale faktycznie chcę mieć coś w stylu mniej-więcej pancetta stesa.

UncleFester

@Lubiepatrzec Będzie blisko.

Pan_Buk

@UncleFester Dzisiaj w "Italia na talerzu" przeczytałem, że śmietana do carbonary to "zbrodnia". To było dla mnie zaskoczenie, bo zawsze dolewałem śmietany. Jak chcecie, to rozwinę temat.

UncleFester

@Pan_Buk Oczywista oczywistość, popaczaj jutuby.

BWT. Przyrządzanie carbonary, to taka termodynamika stosowana.

https://youtu.be/3AAdKl1UYZs

Lubiepatrzec

@UncleFester @Pan_Buk a ja ostatnio gdzieś słyszałem, że obie wersje są ok, bo dawniej bogaci dawali śmietanę a biedni nie.

UncleFester

@Lubiepatrzec 

Kady robi jak mu smakuje.

Są przepisy "kanoniczne" ale całe piękno gotowania polega na ich łamaniu i zabawie smakiem.

Kulinarny kij w d*^$ie stanowczo przeszkadza.

Zaloguj się aby komentować