Tak to teraz wygląda - obsycha, sól krystalizuje na powierzchni i jakoś to leci.
#wedlinydomowe #gotujzhejto
Jak organoleptyka?
@UncleFester ciemnieje, brak zapachu, sztywnieje. Ogólnie wygląda przyjemnie.
@brzmi jak wstęp do porno
Trzymam kciuki za boczek
@Bjordhallen jest to porno na miarę moich możliwości
@Lubiepatrzec a kiedy planujesz wyjąć z lodówki? zakładam że w którymś momencie będziesz to zwijał w rolkę?
@Opornik już jest sztywne, więc nie zwijam. Mam zamiar wyjąć z lodówki nigdy, bo tak mówi przepis a gotowe powinno być około 20go maja.
@Lubiepatrzec I na inaugurację spaghetti carbonara
@UncleFester nie jem makaronu ale faktycznie chcę mieć coś w stylu mniej-więcej pancetta stesa.
@Lubiepatrzec Będzie blisko.
@UncleFester Dzisiaj w "Italia na talerzu" przeczytałem, że śmietana do carbonary to "zbrodnia". To było dla mnie zaskoczenie, bo zawsze dolewałem śmietany. Jak chcecie, to rozwinę temat.
@Pan_Buk Oczywista oczywistość, popaczaj jutuby.
BWT. Przyrządzanie carbonary, to taka termodynamika stosowana.
@UncleFester @Pan_Buk a ja ostatnio gdzieś słyszałem, że obie wersje są ok, bo dawniej bogaci dawali śmietanę a biedni nie.
@Lubiepatrzec
Kady robi jak mu smakuje.
Są przepisy "kanoniczne" ale całe piękno gotowania polega na ich łamaniu i zabawie smakiem.
Kulinarny kij w d*^$ie stanowczo przeszkadza.
Zaloguj się aby komentować