Mięso leżakuje w lodówce i jest codziennie obracane. Miejscami widać sól krystalizującą na powierzchni no i mięso robi się sztywne. Poza tym nic szczególnego się nie dzieje. Dojrzewać, obserwować. 😉
#wedlinydomowe #gotujzhejto
Jak bardzo jebie padlina?
@def od mięsa wcale i nie próbuj być "zabawny".
@Lubiepatrzec nie próbuję, po prostu mięso zawsze zostawia zapach, a jak go nie zakryjesz to masakra w lodówce
@def no więc nie ma zapachu.
@def zmień dostawce mięsa. Wali to taka najtańsza sztuka z biedry, a normalne mięcho ma po prostu zapach mięsa, który znika po wyjęciu towaru z lodówki.
@Amhon @def @Lubiepatrzec polecam wrzucić skórkę cytryny do lodówki, dobrze pochłania zapachy
@moll ale u mnie na prawdę nie śmierdzi mięsem ¯\_(ツ)_/¯
@Lubiepatrzec spokojnie, to taka ciekawostka na jakiekolwiek zapachy w lodówce
@moll oj, bo się znowu dojebali.
@Lubiepatrzec ryzyko wpisane we wrzucanie czegokolwiek do internetu
Ja przy każdym odpieczpnym kawałku mięsa mam komentarz, że suche, a raz moje mięso przeżyło gehennę.
Trzeba zluzować. Oni tylko poślinią się do ekranu, a zajadać się będziesz Ty
@moll ehh, niby racja ale zawsze trochę biorę do siebie - taki charakter.
@Lubiepatrzec trzeba odpuszczać ile się da
@Lubiepatrzec wycieka coś z niego jeszcze?
@moll nic nie wycieka i to od momentu leżakowania w soli. Dojrzewanie zacząłem, gdy mięso było całkiem suche.
@Lubiepatrzec to elegancko
@Lubiepatrzec lodówka zwykła, czy musi być no-frost, czy obojętnie?
@Curumo ja mam najzwyklejszą. Do dojrzewania optymalnie powinno być chyba około 10 stopni ale ten przepis zakłada wykorzystanie zwykłej lodówki.
@Lubiepatrzec cel jest żeby było tańsze/smaczniejsze/zdrowsze niż sklepowe? Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
@wombatDaiquiri chyba wszystko po trochu ale przede wszystkim smaczniejsze i zdrowsze. Poza tym #domowelepsze no i to frajda zrobić coś samemu, pochwalić się, kogoś poczęstować.
Zaloguj się aby komentować