Jakiś czas temu, pewien mirek jeszcze na wykopie, promował kanał swojej żony, która wrzuca filmiki z przepisami. Przedwczoraj robiłem wieprzowinę na słodko-kwaśno i akurat jadłem przed chwilą, więc stwierdziłem, że się podzielę (filmikiem, nie żarciem!). Robiłem ją już kilka razy i zawsze wychodzi zajebista, tylko lekko ją zmodyfikowałem:
https://www.youtube.com/watch?v=hB4C1ay8rIY
#gotowanie #japonia #jedzenie
-
wrzucam 2x więcej papryki, 3x więcej marchewki, 2x więcej cebuli i zamiast smażenia/pieczenia, to gotuję je.
-
mięcho nie smażę na głębokim oleju, tylko normalnie na patelni. Dość denerwująca jest ta skrobia, bo oblepia szczypce, którymi obracam mięcho i następnym razem jak będę robił, to spróbuję bez obtaczania mięcha skrobią.
https://www.youtube.com/watch?v=hB4C1ay8rIY
#gotowanie #japonia #jedzenie
@HmmJakiWybracNick powiem tak, obtaczanie w mące ziemniaczanej to jest clue i bez tego będzie zupełnie inaczej smakować.
Zaloguj się aby komentować