I pomyśleć, że tylko przypadek zadecydował o tym, że nie urodziłam się we Włoszech (⁠✿⁠^⁠‿⁠^⁠)
16bc49d7-8558-4ab4-88cc-542a5fcd8dc0
Pimenista2

@jmuhha Mogłaś też się urodzić jako murzynka w wiosce murzyńskiej i mieszkać w lepiance z guwna xD

c09b2df9-8835-43ed-bcd7-c5dccad35cc9
jmuhha

@Pimenista2 statystycznie miałam większą szansę na urodzenie się wloszką bo lubię pizze

ZygoteNeverborn

@jmuhha Albo w Korei Północnej

ICD10F20

może to nie przypadek

Balbina

@jarudzik robiłam dziś na obiad. Wszelkie pasty czy inne frittaty mogą się schować. Nic tak dobrze nie wypelnia brzuszka jak schabowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

bravenewworld63

Kotlet wcale nie jest taki polski, jak wielu mogłoby się to wydawać. Cotoletta alla milanese był serwowany w Lombardii już w XII wieku i przyjmował formę panierowanego kotleta cielęcego z kością. Smakowite danie zostało dobrze przyjęte w Saksonii, jednak austriaccy kucharze mieli problem z jego odtworzeniem. Udoskonalili zatem przepis, rozbili plaster cielęciny, obtoczyli go w mące, jajku i bułce, po czym usmażyli w smalcu. Tak powstał słynny wiedeński sznycel, który dał początek naszemu, polskiemu schabowemu. Polacy zrezygnowali z drogiej cielęciny i zastąpili ją popularną wieprzowiną. Także szach matuje twój szach mat.

m_._b

@jmuhha absolutnie uwielbiam to miejsce

d7391e43-7465-418b-85cb-c19168303d0c
tomwolf

@jmuhha pewnie gdybyś się urodziła, to w takich Włoszech

5be89ae1-997d-48ac-9c49-c116d7628708
Xosic

Dzisiaj wyjeżdżałem z Varenny. Widoki piękne, ale brak klimatu Włoch (słabe jedzenie). Jeśli ciagle tam jestes to polecam kanapki i lokalne produkty w La Bottega di Varenna

Zaloguj się aby komentować