#gotujzhejto #gotowanie
@SilverMonkey robisz to w parowarze elektrycznym, jakimś innym, czy sitku do zwykłego gara? właśnie noszę się z zamiarem kupna czegoś podobnego...
Drugie pytanie - jak to jest z przyprawami i solą? Podobno dań się nie soli bo to i tak spłynie na dno.
@nieinteresujsie najlepszy parowar to taki bambusowy, wstawiany do woka z wodą - te wszystkie plastikowe 'nie oddychają'.
@TheLikatesy przewinęły mi się też te opcje, ale pomyślałem, że to jest delikatne, rozwali się za jakiś czas i trudno to utrzymać w czystości. Jak to wygląda pod tym kątem?
Z drugiej strony są tanie i nie zajmują dużo miejsca.
@nieinteresujsie czy ja wiem że takie delikatne? Wolałbym by mi z rąk wypadł taki bambusowy, niż te z tworzywa;)
Problemów z czystością i trwałością nie zaobserwowałem, jedynie to trzeba mieć odpowiedni garnek/wok
@TheLikatesy dzięki za info, rozważę.
@nieinteresujsie sitko metalowe do zwykłego garka, akurat mi się trafił taki rozmiar w sam raz pasujący, chyba z ikea, na to przykrywka i działa, sól jest w cieście i w farszu, więc nie ma takiego problemu jak gotowaniem np warzyw na parze, a przepis stąd https://www.justonecookbook.com/nikuman-steamed-pork-buns/
@SilverMonkey ja się nakręciłem przepisami z tego bloga: https://gotowaniewparowarze.pl
Zaloguj się aby komentować