Ale dziwne.
Z nudow zamiast slodzika aspartamu uzylem slodzika sukralozy i ta mi lepiej smakuje niz aspartam.
Jak dodalem do dzbanka te slodziki to sukraloza paskudna byla, ale jak teraz dodaje do kubka to ona smakuje prawie jak cukier a aspartam ma ten swoj inny smak.
Nie rozumiem tego kompletnie, ale zaczne jednak sukralozy uzywac haha
#dieta
Z nudow zamiast slodzika aspartamu uzylem slodzika sukralozy i ta mi lepiej smakuje niz aspartam.
Jak dodalem do dzbanka te slodziki to sukraloza paskudna byla, ale jak teraz dodaje do kubka to ona smakuje prawie jak cukier a aspartam ma ten swoj inny smak.
Nie rozumiem tego kompletnie, ale zaczne jednak sukralozy uzywac haha
#dieta
@Nedkely Do dzbanka z czym?
@e5aar Z herbata xD
@Nedkely apspartam się rozkłada w wyższych temperaturach na związki toksyczne i traci swoją słodkość. Nie wolno go używać do słodzenia ciepłych rzeczy. To jest super słodzik, ale tylko do zimnych rzeczy.
@e5aar Aspartam z tego co szukalem powinien byc ok jezeli dodajesz do herbaty 70C czy cos w tym rodzaju, ale jednak sukraloza bardziej stabilna i lepsza.
Zaloguj się aby komentować